torstai 18. lokakuuta 2012

Punasta ja sinistä sekasin



Liilaa, violettia, luumua ja mitä lie lillertävää. Sinistä ja punaista eri suhteissa, eri sävyissä. Kirkkaana, melkein pinkkinä, tummana, melkein yön sinisenä. Väriskaalan tummemmat etenkin passaa mitä parhaiten syksyyn ja talveen, vaaleammat kesään. Tosin minun mielipiteenä on, että liiallisesti annosteltuna vaaleammista tulee valitettavasti mieleen My Little Ponit.

Ohessa kuitenkin jotain ispiraatiokuvia liittyen kyseiseen kahden perusvärin liittoon.

Kuva

Kuva

Varsinainen stereotyyppinen mielikuva kohdallani on, että mustaan yhdistettynä tumman violetista tulee jotenkin goottifiilis. Kenties olen joskus törmännyt mustan puhuvasti pukeutuneeseen goottityttöön, jonka raitasukkiksien joka toinen raita on tumman liila ja mustan rastapehkon keskeltä pilkottaa muutama violetiksi värjätty pötkilö.

Mutta valkoiseen yhdistettynä violetti voisi olla varsin raikaskin vaihtoehto. Vastaavasti keväthäihin voisi sovittaa vaalean liilan sävyjä komppaamaan syreenin ja laventelin kukintoja.

Kuva



Kuva


Hmmh.. My Little Pony... En vaan voi sille mitään, että tulee sellainen fiilis sitten kuitenkin, minulla kun oli tuollainen ylläolevan kuvan pöytäliinan värinen vaalean liila ponitalli.. kirkkaan turkoosinvihreillä aksenteilla...

Jos itse päätyisin violettiin, käyttäisin sitä mieluisti yhdessä elementissä. Kun pöytäliina on liila ja muu vaalea, ei tunnelma näytä yhtään niin ällöltä kuin ekana ajattelin sen olevan.

Kuva

Varsin raikkaan näköistä ja vihreillä aksenteilla varustettuna sopivasti maanläheinen ja syksyinen. Vielä raikkaampi vaihtoehto olisi lisätä muuten neutraaleihin sävyihin väripilkkuna liila, esimerkiksi kynttilälyhdyn muodossa.


Kuva

Ei paha ollenkaan. Jokseenkin hämmästyin omasta lämpenemisestäni violetille, joten innostuksissani selasin hieman nettikauppoja ja kyllähän sieltä löytyisi teemaan väriltään sopivia somisteita vaikka miten, ainakin näin syksyn aikaan.



Koristeita Pentikiltä


Kuvat lainattu Stocka, Indiska ja Ikea



Vaan päädytäänkö meillä johonkin violetin sävyyn häissä? No en todellakaan tiedä! Mutta en sanoisi tämän vaihtoehdon olevan kokonaan poissuljetunkaan, varsinkaan jos päädyttäisiin syksy- tai talvikauteen.

Pohjalaasen kommentti kun näytin oheiset kuvat hänelle: "Ei se olisi mulle mikään kynnyskysymys."

Niin, mites tuon nyt sitten tulkitsisi.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti