perjantai 22. helmikuuta 2013

Löytöjä pöytien numerointiin

Nettikauppoja selaillessa olen törmännyt muutamiin aika hauskoihin tuotteisiin, joita voisi käyttää, tai joista voisi poimia ideoita pöytien numerointiin.

Amanda B:n verkkokaupasta bongasin nämä söpöt kannut ja purkin, joihin on maalattu numero kylkeen. Numeroita tosin löysin sivuilta ainoastaan kolmoseen asti, joten mikäli ei tee piiiiiitkiä pöytiä ei näistä ole kovinkaan pitkälle iloa.

Kuvat

Idea kuitenkin on sen verta hauska, että voisihan sitä soveltaa tuunaamalla kannuja itse. Maalaisromanttiseen henkeen sopisi vaikkapa tämä emaloitu kannu Ikeasta, jonka kylkeen sitten voisi jotenkin koettaa saada tarttumaan maalia tai sprayta (en tiedä kuinka onnistuu ja kestääkö).

Kuva

Jos keraamisen kannun haluaa, on mielestäni ainakin joskus jostain Tokmannillta tms löytynyt posliiniastioita joihin voi sitten itse maalata mieluisan kuvion. Tai voihan sitä vaikka lasikarahvin kaulaan kiinnittää nauhoin tagin, jossa pöydän numero tai nimi on.

Samalla idealla voisi jatkaa maljakoiden kanssa ja etenkin nyt ne, jotka aikovat käyttää esim lasipurkkeja ja metallipurkkeja kukkamaljakoina, onnistuvat varmaan helposti lisäämään pöytänumeron niihin, jos niin haluavat. Metallipurkkeihin voisi muuten poratakin numerot, jos siis haluaisi käyttää purkkia tuikkukippona eikä maljakkona..

Jos häihin tulisi vain neljä pöytää, voisi hyvin napata adventtikynttilöiden somistukseen tarkoitettuja numeroita talteen tai käyttää jopa numerokynttilänjalkoja.

Kuva

Itse löysin kynttilänumerot joulun jälkeisestä alesta ja täytyypä sanoa, että kyseisien numeroiden ideaa voisi soveltaa niin, että saisi numerot useampaankin pöytään. Peltisepän taitoja omaava voi leikellä sopivia paloja metallista ja maalata numerot siihen.


Vintagea henkivät numerokoristeet saisi varmastikin tehtyä myös itse, jos sattuu jostain löytämään sopivankokoisia peilimosaiikkipaloja. Mikseipä numerot voisi maalata johonkin muuhunkin lasikoristeeseen..

Jos haluaa päästä helpoimmalla, voi ostaa vaikkapa valmiita puukirjaimia tai -numeroita. Niitä tuntui löytyvän ainakin Sinellistä ja tokihan niitä kirjaimia on sisustusliikkeissäkin. Ja jos ostaa Sinellistä tai muusta askarteluliikkeestä, voi figuureja huoletta koristella omaan teemaan sopivaksi.

Kuva

Onhan niitä ideoita varmasti vielä vaikka ja mitä, esimerkiksi työkaverini häihin ovat miettineet kivaa, maalaisromanttista ja vähän erilaista ideaa pöytänumeroinnissa, mutta en halua tuota ideaa täällä huudella ennenkuin hänen häät on pidetty..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti