tiistai 16. huhtikuuta 2013

Luonnosta napattua

Jos eilen illalla fiilistelin keijukaismaisella ja luonnon läheisellä teemalla, niin tänään jatketaan samalla linjalla ja mennään astetta pidemmälle: Napataan reippaasti somistukseen elementtejä luonnosta. Ekana muistutan itsestään selvää asiaa: Tarkista mitä jokamiehenoikeuksien puitteissa saa ja ei saa tehdä!

Noni, alotetaan nyt akana vaikka risusavotalla. Enkä nyt ajatellut niitä koivuja ovenpieliin tai maitotonkkiin, niinkun kai on häissä ollut perinteistä. Hillitysti luontoa somistukseen voisi tuoda vaikkapa kuvan osoittamalla tavalla, kietomalla esimerkiksi pajua (tai jotain muuta taipuisaa oksaa) pöytien kukka-asetelmien ympärille.

Kuva

Meikäläisen mielestä kuvan asetelma näyttää vielä varsin hillityltä ja salonkikelpoiselta ja oksat tuo tähän jotakin kaivattua tekstuuria. Asteen verran rouheampaa ja jokseenkin epätäydellisempää fiilistä hakeva voi sujauttaa huolettomasti karunkin oloisia oksia keskelle kukkaloistoa. Rouhean fiiliksen kruunaa tuo sammal/mikälie heinähöttö onkaan.

Kuva

Vaan onpa tähän risuviritelmään lykätty hempeyttäkin maljakkoa koristavan pitsi- ja silkkinauhan muodossa.

Isomman risun omilta tai luvan kanssa muiden mailta napannut voi ripustaa paikkakortit pieneen "puuhunsa" roikkumaan.

Kuva

Toinen vaihtoehto kyseisen puuviritelmän hyödyntämisessä voisi olla vieraiden rustaamien onnentoivotusten ja avioliittoneuvojen ripustaminen puun oksille.

Jos on sattunut pääsemään risusavotan sijaan ihan kunnon puusavotalle, ja kaikki puu ei mene muuhun hyötykäyttöön, voi kattausta somistaa puukiekoilla. Kun kiekkojen päälle vielä kasataan kedolta poimitun oloisia kukkia, on luonnon läheinen tunnelma pöytäkoristeluissa taattu. Varsin suloisen värikästä, sanoisin.

Kuva

Olenpa näistä puukiekoista aiemminkin täällä maininnut ja tuntuvat ne olevan jokseenkin käytettyjä myös ihan kotimaisten kanssasisarten keskuudessa. Jos aikaisemmassa postauksessa puukiekkojen päälle oli laitettu kakut, on oheisessa kuvassa sitten tehty päin vastoin.

Kuva

Aika villi idea, sanoisin. Vaan villiltä näyttää reippaasti sammaloituneet pölkyt sammalkransseineenkin. Ja tässä vaiheessa: sammaleenkaan poimiminen luonnosta ilman maanomistajan lupaa ei ole sallittua.

Kuva

Jos lupa sammalen keräämiseen irtoaa, voi etenkin vihreällä väriteemalla juhlivat somistaa pöytänsä suloisen pehmoisella luonnon kaitaliinalla.

Kuva

Tai sitten voi ottaa vähän hillitymmin tuon metsän maton kanssa...

Kuva
Kuva

Rannikolla asuvat voivat bongailla omaa hääunelmaansa somistamaan upean patinoituneita ja sileäksi kuluneita ajopuita.

Kuva

Tosin noita saa varmaan tovin hakea jos useamman haluaa.. Kukkia sen sijaan löytynee vaikka ja kuinka, jos siis sattuu suotuisaan aikaan häitään viettämään. Itse ainakin harkitsisin luonnonkukkia, jos häät kesällä olisivat, vaikka onhan siinä oma vaivansa ja oman kokemuksen mukaan en ole saanut kovinkaan pitkään terhakkana pysyviä kukkia kerättyä. Jos kuitenkin olet reipas, muista kerätä vaan kukkia, joita ei ole rauhoitettu.

Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti