maanantai 13. toukokuuta 2013

Let's eat cake!

Meistä kumpikaan ei oo tippaakaan kermakakkuihmisiä. Ok siis kyl me syödään kakkua, jos sitä nyt jossain juhlissa on tarjolla, mutta jokseenkin voin todeta omalla kohdallani kermakakkupalasten pienentyneen vuosi vuodelta. Jotenkin se kerma vaan vähän ällöttää ja aika usein kermakakku on vaan niin yllätyksetöntä.

Kuva

Eli meille ei tule kermakakkua. Piste. Ollaan sitten vaikka ilman kakkua, jos ei maailmassa muuta vaihtoehtoa ole. No onneksi vaihtoehtoja on.

Itse tykkään melko paljon moussekakuista. Etenkin Turussa Cafe Artissa olen syönyt mielettömän hyvää suklaamoussekakkua. Makuelämyksiä oli myös Turun häämessuilla maistamani MBakeryn kakut tai ainakin ne mousset, joita oli maisteltavana.

Tämä lienee sokerikakku tms, mutta täytteenähyän voi olla ihan mitä vaan.. Kuva

MUTTA, Pohjalaanen ilmotti, ettei hän tykkää moussekakuista. Jep, se siitä sitten.

No mutta juustokakuista se tykkää. Ja mä tykkään. Ja niistä vois helposti tehdä joukon erimakuisia kakkuja. Ja jos on oikein näppärä emäntä ja omistaa päivä ennen häitä rutkasti apukäsiä, aikaa ja kylmäsäilytystilaa, voi tehdä kakut vaikka itse. Tai sitten ei.

No itse tehtyjä herkkuja meidän häihin on joka tapauksessa tulossa. Pohjalaasen siskolla on jauhopeukalo ja innostus, joten hän on lupautunut loihtimaan kahvipöytää komistamaan suussasulavaa minttu-suklaakakkua. Kyseessä on mehevä kuivakakku, joka varmasti uppoaa vieraisiin.

Jos haluaa ihan tosissaan tehdä jotain erilaista, voisi vieraille laittaa tarjolle puolen tursinaa erilaista kuivakakkua, joita jokainen vieras voisi maustaa marja-, suklaa ja -kinuskikastikkeilla, limoncellolla tai baileysilla maustetuilla kermavaahdoilla yms.

Kuva
Ja sitten päästiinkiin meikäläisen unelmaan, KAKKUBUFFETTIIN. Vähän kuivakakkuja, cupcakeseja, macaroneja, cakepopseja jnejne. Huh hommia tai vaihtoehtoisesti, huh rahan menoa ja sokerihumalaa. Ja armaaseen Pohjalaaseenihan tää ei uppoo, koska sen mielestä vähemmän on enemmän..

Kuva
Kuva
Kuva
Mutta Pohjalaaseen uppoaa porkkanakakku. Se on sen ihan lempparia. Ja uppoo se kuulkaa meikäläiseenkin. Kakusta tekee vielä parempaa ajatus: Pohjalaasen sisko teki aina velipoijalleen porkkanakakkua kun veli palasi kotiin reissuiltaan (lue: intistä silloin kun ei tullu mun tykö ja myöhemmin Turusta). Ja mikäpä siinä, se on huippuhyvää, varsinkin se versio, jota saatiin menneenä viikonloppuna äiteenpäivän kunniaksi.

Jos haluaa porkkanakakusta juhlavamman, voisi sen halkaista tai pinota kaksi kakkua ja laittaa väliin jotain ihanaa tuorejuustotäytettä. Ja päällipuolenkin voi tarvittaessa kuorruttaa kokonaan ja koristella. Toisaalta, miksipä peitellä sitä mitä se todella on: Simppeliä ja hyvää kakkua kauden aineksista ;)

Kuva
Ennen lopullista päätöstä täytyy kuitenkin kokeilla kuinka porkkanakakun käy pakastimessa, sillä ei meidän leipuri ehdi niitä kaikkia tehdä edellisenä päivänä. Siis pakastus tietenkin ilman täytettä/kuorutetta. Mutta ainakin tällä hetkellä tuo idea kuullostaa meidän näköiseltä.

Mutta lupaan silti ihastella kaikkia kauniita kakkuja kaikkine ihanine koristuksineen.

5 kommenttia:

  1. Meillä kans Peten lemppari on porkkanakakku. Ei vaan mulle tullu mieleenkään et sekin kävis hääkakuksi. Kiitti vinkistä ;)

    VastaaPoista
  2. Oi, porkkanakakkua! Ihan mahtava idea! :) Mä puolestani haaveilen juustokakusta, sulho puolestaan liputtaa sen iäinikuisen mansikkakermakakun puolesta... Saa nähdä, mihin meillä sitten päädytään, onneksi mulla on vielä yli vuosi aikaa ympäripuhua tuo toinen osapuoli ymmärtämään, ettei tässä(kään) tarvitse välttämättä tehdä niin kuin on tehty "aina". :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän joku sopiva kompromissi löydy, johon kumpikin voi olla tyytyväinen :) Itselle tosiaan noussut melkein pieni kapina kaikkea ihan perinteistä vastaan omien häiden kohdalla :D

      Poista
    2. Joo, löytyy varmasti :D ei oo onneksi mikään elämän ja kuoleman kysymys tää kakkukeissi, sentään.

      Poista