sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Maalaisromantiikkaa reippaalla otteella

Kaippa maalaisromanttisuus niin sisustuksessa, häissä ja lifestyleissa nyt ylipäätään on ollu aikas muodikasta viime vuosina. Mutta sen sijaan, että lätkäsisin tänne pelkästään kuvia suloisen puhtoisista maalaisromanttisista häistä, lyönkin pöydälle pari astetta kantrimpaa meininkiä sisältäviä inspiraatiokuvia.

Vai mitä sanoisi teidän vieraat, jos penkeiksi tarjottaisiin heinäpaaleja?

Kuva
Kuva
Maalaisromantiikkaa isolla ämmällä. :D

Ei vaan hypätään nyt kuitenkin sinne vähän hillitympään suuntaan, harvemmalla meinaan on saatavilla paaleja hääsomistukseen, jos nyt vaikka reilusti lannanhajuisesta teemasta innostuisikin.

Maalaisromanttinen häätyyli on omissa mielikuvissani sekoitus juuttikangasta, sinkkiämpäreitä, maitotonkkia ja mummolan vintiltä löytyneitä aarteita. Kukkina mieluiten mahdollisimman niityltäpoimitun näköisiä ja somisteissa maanläheisiä ja pehmeitä värejä. Glitterikaitaliinat ja tekotimanttisomisteet ei kuulu tähän tyyliin, minun mielikuvissa.

Säkkikangasta, vanhoja puulaatikoita ja mummon virkkaamia pitsejä. Just sitä mitä tarkotan! Kuva
Niityltä poimittuja? Kuva
Maalaisromanttiset häät kuuluu kesään, mieluiten maaseudulle ja parhaassa tapauksessa osittain puutarhan puolelle. Juhlissa ei turhaan pönötetä ja pikkutakitkin lentää tuolin selkämykselle reippaasti ennen auringonlaskua. Muonituspuolella näkisin rouheata ja simppeliä kotimaista lähiruokaa, ei mitään pesto-pasta-mozzarella-salaatteja tai persikkabroilereita. Jos oikein haluaisi, voisi vaikka laittaa vartaaseen porsaan pyörimään tai jättimäisen grillin tulille ja valmistuttaa osan ruuasta näin.

Maitotonkasta maljakkoinspiraatiota ja huolettoman oloinen asetelma. Toimii. Kuva
Luonnosta poimitun oloisia kukkia purkeissa ja tarjoiluastioiden alustana puukiekkoja. Mahtavaa! Kuva
Kahvipöydässä jatkaisin samaa kotikutoista fiilistä enkä tähtäisi liian krumeluureihin sokerimassakuorrutteisiin megakakkuihin. Suun kostukkeina perinteinen booli ja sinkkisaavi täynnä jäihin upotettua olutta, siideria tai lonkeroa, eli jotain mutkattomasti mukana sisä- ja ulkotilojen välillä mukana kulkevaa, ilman pelkoa sirpaleista.

Kuva

Somistuksessa less is more toimisi hyvin, kun ne muutamat koristeet sitten olisi todellisia katseenvangitsijoita. Itse nikkaroidut yksityiskohdat kruunaisi tyylin. Illan pimetessä puutarhaan syttyisi tuikkimaan pienet lyhdyt luoden tunnelmaa heinäsirkkojen ja pikkulintusten huolehtiessa taustamusisoinnista.

Ja lisää säkkikangasta. Muutenkin sopivan koruton, mutta kaunis asetelma. Kuva
Kunnon somistuselementti toteuttamaan less is more ajatusta. Kuva
Muutamia teeman sopivia somiste-ideoita. Klikkaa kuvaa niin se on isompi..

Sellasia mielikuvia maalaisromanttisista häistä. Toki, maalaisromanttisuus käsitteenä on sitten varmaan ihan yhtä leveä kuin joku vintage nykyään. Yllä esittämä mielikuva on mulle maalaisromanttinen, tarkoittaa siis oikeasti maalla maajussien seassa olemista, ei maalla kartanon herrana löhöilemistä. Maalaisromanttisena kun voi ajatella hienostuneen, mutta puuterinsävyisen ja vanhoilla tavaroilla ryyditetyn meiningin tai jonkin ihan muunkin. Itselle sellainen raikkaan valkoinen, ohuilla pitseillä ja muutamalla ikkunanpokalla somistettu meininki on sitten kyllä jo enemmän sellaista mitä kuvaamaan sopisi vaikkapa sana "pitsihuvilaromantiikka". Meikäläiselle loppujen lopuksi maalaisromantiikka ytimeltään on sitä Suomi-filmi meininkiä, joissa Aino ja Juhani peuhaa heinäladossa kesäisenä yönä.

Sopivasti maanläheisiä värejä ja mummon pitsiliinoja. Huomaa mahtavat kiitoslahja-lyhdyt! Kuva
Noita vihreitä laseja, tai ainakin niiden näköisiä, on muuten saatavilla Suomessakin. Kuva
Siinä rajoilla meneekö jo pitsihuvilaromantiikan puolelle.. Kuva



2 kommenttia:

  1. Oi miten ihania ideoita! <3 noi heinäpaalituolit on ihan parraat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sellaset mukavasti sääriä kutittelevat tai pistelevät penkit :D

      Poista