keskiviikko 7. elokuuta 2013

Niinpä!

Kuva
Miksi pitää valita puoli ja kuten yleensä, olla vielä sekaisin siitä, että kummallas puolella sitä pitikään istua. Miksei vaan istuttaisi kaikki sellaiselle paikalle, kun itsestä tuntuu hyvältä, koska avioliiton myötähän miehen sukulaisista tulee naisen sukulaisia, naisen sukulaisista miehen ja ystävistäkin tulee enemmän tai vähemmän perheystäviä.

Toki, en sano, että sitten täytys aina tehdä kaikki kimpassa ja että miehen pitäisi alkaa heti pitää tiiviistii yhteyttä vaimon sukuun, mutta pointti tuossa kuvan vihkiseremonian istumajärjestyksessä on hellyyttävä.

Mutta ei taitaisi toimia Suomessa, meinaan täällä taidetaan olla sen verran kaavoihin kangistuneita, että moinen ohjeistus vain hämmentäisi vieraita.

2 kommenttia:

  1. Mietittiin tätä itse ja hyvä idea muutoin, muttei ihan ongelmaton: meillä ainakin häissä suurin seurue oli viisihenkinen (aikuiset ja kolme lasta), lisäksi sinkkuja ja kaikkea siltä väliltä. Olisi kiva, että saman seurueen ihmiset mahtuvat samaan pöytään, samoin pariskunnat vierekkäin ja sinkut sellaiseen pöytään, josta tuntevat ainakin muutaman ihmisen. Jos jokainen saisi pöytänsä itse valita, näin ei todennäköisesti tapahtuisi. Tai sitten ihmiset joutuisivat sumplimaan ja vaihtamaan lopussa paikkoja uudelleen.

    Itse olen todennut, että vieraana minulla on mukavinta häissä, joissa samassa pöydässä istuu tuttuja, joiden kanssa jutella. Olemme kerran olleet häissä, joissa meidät laitettiin ystäväpariskunnan kanssa pöytään, jossa kaikki muut tunsivat meitä lukuunottamatta toisensa. Ei siinä juuri juttua syntynyt, kun tämä toisilleen tuttu porukka (ihan ymmärrettävästä, pitkästä aikaa tavatessaan) innostui muistelemaan menneitä ym.

    Periaatteessa siis mielestäni toimisi, käytännössä ei kovin hyvin. Joissakin rennommissa bileissä varmasti toimisi paremmin kuin häissä, joissa alkuillasta suuri osa vietetään oman pöytäseurueen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu samoilla linjoilla tuon pöytiin istumisen kanssa, koska tosiaan niitä yksittäisiä paikkoja jäisi aivan varmasti. Kuvan ideanahan onkin istua vihkitoimituksessa mihin nyt hyvältä tuntuukaan istua.

      Poista