sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Nauhoja

Olen ihan äärimmäisen ihastunut kaikenlaisiin nauhoihin, etenkin satiininauhoihin. Vai mitä voisi sanoa tästä pinosta:


Mihinkä näitä nauhoja nyt sitten on tulossa? No meidän häissä niitä tulee ainakin karkkibuffa-tötteröihin. Mutta missäs muissa yksityiskohdissa niitä nauhoja vois käyttää?

Tuoleja somistamassa?

Kuva
Aika kivasti saatu esim häiden teemaväri mukaan pujottelemalla nauhaa tuolin pinnoihin. Ja tokihan tuossa lisää juhlavuuttakin tulee suht arkisiin istuimiin. Mutta onko tuollaisia tuoleja sitten liiemmin tarjolla suomalaisissa juhlapaikoissa? Meidän juhlapaikassa ei ole.. Sen sijaan tällaisia seuraavan kuvan kaltaisia klaffituoleja saattaisikin olla.

Kuva
Kuvassa nauhoja on käytetty vihki"tilan" somisteena tuolirivien päihin laitettuna käytävää reunustamassa. Ihanan raikas idea puutarhavihkimiseen, mutta miksei myös itse juhlatilaan (vaikka se sisätiloissa olisikin). Varsinkin, jos käytössä siis tosiaan on siistejä tuoleja, mutta haluaa niihin vähän juhlavuutta, mutta ei ihan tuolien huputtamiseen halua lähteä, voisi nuo nauhat toimia hyvinkin. Tosin, aika monta metriä joutuis nauhaa ostamaan.. Mutta voisihan sitä somistaa vaikka ainoastaan morsiusparin tuolit.

Tai jos nauhaa laittaisikin kakun ympärille.

Aika klassisen kaunis kokonaisuus. Kuva
Aika ylvään näköinen kun on noin komia rusetti ja joku blingi-koristekin. Kuva
Kaunista niin kauan kunnes kakku aloitetaan... Mutta ei olis välttämättä huono idea. Ja miten suloisia ohuet satiininauhat olisikaan muffinsien ympärillä rusetilla? Tämä oivallus aiheuttikin mussa sellasen pienimuotoisen "pakkosaada" efektin, kunnes tajusin, kuinka mielettömästi siihen rusettien solmimiseen tuhraantuisi aikaa..

No nuo kaksi ekaa ideaa ei liene mitenkään ennen kuulumattomia, eikä varmaan ole seuraavatkaan, mutta ainakaan omalla kohdalla ei ole tullut vastaan juhlapöytää, jossa kaitaliinana on upeita ja erilaisia pitsinauhoja.

Suloisen herkkää. Kuva
Mielestäni kyseinen idea mahdollistaa rustiikkisen romanttisen ja väriteemaan sopivan pitsikaitaliinan. Ja onhan tuo jotain ihan erilaista kuin ne tylli-, organza- tai kuitusilkkikaitaliinat (vaikka paikkansa toki niilläkin).

Sitten vielä yksi idea kuvien kera, johon ihastuin ihan valtavasti:

Ooo.. BlingBling.. Kuva
Suorastaan henkeäsalpaavan kaunis yhdistelmä kimmeltävää kristalliketjua ja kiiltävää satiininauhaa korkeuksissa päiden yllä valoa kauniisti hohtamassa. Tykkään.. Mutta ei taida tämäkään meidän häihin sopia saati olla muutenkaan mahdollinen..

Todennäköisimmin meillä nyt sitten noista ihanista ideoista huolimatta pitäydytään toooodella paljon hillitymmissä toteutuksissa, kuten kutsujen somisteena, herkkukippojen ympärillä tms. Mutta kaikki (tai ainakin melkein kaikki) on vielä mahdollista, varsinkin, kun nää meidän häät on vielä(kin) näin vaiheessa).

6 kommenttia:

  1. Aivan ihania tapoja käyttää nauhoja! Mä mietin et pystyykö niitä käyttää niissä huiskissakin. Hmm..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis niissä ku heilutetaan kun morsiuspari kipittää ulos kirkosta vai? Sellaset ois kyl kauniita :)

      Poista
  2. Oih, kiitos tästä ihanasta nauhapostauksesta! Sain vähän lisäinspistäkin, en nimittäin ollut ollenkaan ajatellut nauhoja kaitaliinan sijasta. Täällä ollaan viime aikoina nimittäin ahkerast pohdiskeltu kaitaliinoja ja vastaavia (raidallista, yksi vai kaksi, pitsillä vai ilman...) Tämähän olisi ihana ratkaisu!

    VastaaPoista
  3. Nuo nauhat on aivan ihania! Mutta oikea satiininauha kieltämättä tulee vähän hintavaksi, jos sitä oikein paljon joka paikkaan laittaa :). Meillä oli tuoleissa lastusatiininauhaa, johon oli pujotettu nimilaput (http://haahaaveita.blogspot.fi/2013/07/juhlapaikkamme-vol-2-servin-mokki.html) ja näyttivät kivalta, kun tuollainen oli kaikissa tuoleissa :). Ihan loistavia inspiskuvia on kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanalta näyttävät, ja mikä parasta: tosi erilainen paikkakortti-idea :)

      Poista